Timp de preparare: 60 - 70 minute
Ingrediente: un pui, o ceapa, 2 morcovi, o telina, o leg. patrunjel, un pastarnac, 100 g fasole verde, 100 g fidea, 1 cutie de rosii taiate (450g), o legatura patrunjel, 1 l bors, sare, piper, leustean
Se spala puiul si se taie in 7-8 bucati, apoi se pune intr-o oala la fiert, o oala de 3l, in apa cu sare cat sa acopere puiul. Se fierbe pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma si se pun legumele taiate cubulete.
Dupa 20 minute se verifica daca s-au fiert legumele. Apoi se pune fideaua si se mai lasa sa fiarba inca aprox. 10 minute.
Dupa, se pun rosiile si se mai lasa 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul si se mai lasa pana incepe sa fiarba din nou.
Se spala puiul si se taie in 7-8 bucati, apoi se pune intr-o oala la fiert, o oala de 3l, in apa cu sare cat sa acopere puiul. Se fierbe pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma si se pun legumele taiate cubulete.
Dupa 20 minute se verifica daca s-au fiert legumele. Apoi se pune fideaua si se mai lasa sa fiarba inca aprox. 10 minute.
Dupa, se pun rosiile si se mai lasa 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul si se mai lasa pana incepe sa fiarba din nou.
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Mariana
reteta trimisa de Mariana
Ciorba de Vacuta
Timp de preparare: 100 - 120 minute
Timp de preparare: 100 - 120 minute
Ingrediente: 1 kg carne de vita, 2-3 morcovi, o albitura, o telina, 1-2 cepe, 750 g cartofi, un ardei gras, 2-3 rosii, 50 g bulion, 100 ml ulei, sare de lamaie, o leg. leustean, o leg. patrunjel, 200 g mazare fiarta, 200 g fasole verde fiarta, sare
Se spala si se curata curata, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii se indeparteaza spuma si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt.
Se spala si se curata zarzavaturile, apoi se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile inabusite si cartofii, apoi se continua fierberea.
Spre sfarsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugand si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama.
Se mai fierbe aproximativ 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamaie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba dupa care se presara cu verdeata taiata marunt .
Se spala si se curata curata, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii se indeparteaza spuma si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt.
Se spala si se curata zarzavaturile, apoi se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile inabusite si cartofii, apoi se continua fierberea.
Spre sfarsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugand si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama.
Se mai fierbe aproximativ 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamaie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba dupa care se presara cu verdeata taiata marunt .
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Luciana
reteta trimisa de Luciana
Ciorba de Fasole cu Costita
Timp de preparare: 90-100 minute
Timp de preparare: 90-100 minute
Ingrediente: 300 g fasole boabe, o ceapa, un morcov, o telina, 150 g costita (afumata), ulei o leg. patrunjel, sare
Fasolea se poate pune la inmuiat de seara in apa (timp de aprox. 12 ore).
Intr-o oala se fierbe fasolea, iar dupa ce a dat in clocot, o mai lasam aprox. 10 minute si schimbam apa. Aceasta operatiune o repetam de vreo doua ori.
Intre timp se curata si se taie cubulete ceapa, morcovul si telina, iar costita se taie fasii si se rumeneste putin in tigaia. Punem si ceapa la calit.
Peste fasole se adauga la fiert legumele si costita. Se fierbe la foc mic aprox. 190-100 minute. Cand este aproape gata se pune sare dupa gust si patrunjelul spalat si tocat marunt.
Fasolea se poate pune la inmuiat de seara in apa (timp de aprox. 12 ore).
Intr-o oala se fierbe fasolea, iar dupa ce a dat in clocot, o mai lasam aprox. 10 minute si schimbam apa. Aceasta operatiune o repetam de vreo doua ori.
Intre timp se curata si se taie cubulete ceapa, morcovul si telina, iar costita se taie fasii si se rumeneste putin in tigaia. Punem si ceapa la calit.
Peste fasole se adauga la fiert legumele si costita. Se fierbe la foc mic aprox. 190-100 minute. Cand este aproape gata se pune sare dupa gust si patrunjelul spalat si tocat marunt.
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Aurel
reteta trimisa de Aurel
Ciorba de Perisoare
Timp de preparare: 80-90 minute
Timp de preparare: 80-90 minute
Ingrediente: 500 g carne tocata (pui, porc sau vita), doua cepe, un ou, o felie paine, 2 linguri orez, 1l bors, un morcov, un pastarnac, o telina, rosii sau suc de rosii, un galbenus, 2 linguri smantana, sare, piper, leustean
Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, toate taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20-30 minute, cand a fiert orezul din perisoare, se adauga rosiile sau sucul de rosii si borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.
Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, toate taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20-30 minute, cand a fiert orezul din perisoare, se adauga rosiile sau sucul de rosii si borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Adriana
reteta trimisa de Adriana
Ciorba de Cartofi
Timp de preparare: 60-90 minute
Timp de preparare: 60-90 minute
Ingrediente: 500 g de cartofi, 2 morcovi, o leg. patrunjel, o ceapa, 1/2 l bors, o leg. leustean
Se curata si se spala zarzavatul si legumele, apoi se taie cubulete si se pun la fiert in aprox. 2 litri de apa. Cand este aproape fiert se adauga treptat borsul, in functie de preferinta (mai mult sau mai putin). Se mai lasa pe foc sa fiarba pana cand sunt fierte legumele, apoi se toaca leusteanul si se pune in ciorba.
Se curata si se spala zarzavatul si legumele, apoi se taie cubulete si se pun la fiert in aprox. 2 litri de apa. Cand este aproape fiert se adauga treptat borsul, in functie de preferinta (mai mult sau mai putin). Se mai lasa pe foc sa fiarba pana cand sunt fierte legumele, apoi se toaca leusteanul si se pune in ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu