Salate

Salata de Primavara - Vara
Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente: rosii, ceapa verde, castraveti, sare, ulei

Se toaca in bucati medii toate ingredientele, se amesteca ceapa verde, castravetii si rosiile taiate, se presara sare dupa gust apoi se omogenizeaza - amesteca cu ulei.
va dorim Pofta Buna!
reteta trim
isa de Paul

Salata de Vinete cu maioneza
Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente: 2 kg de vinete, 3 oua, 1 ceapa, 1 ligura cu mustar

Vinetele trebuie sa fie coapte, curatate si scurse; Acestea se toaca foarte marunt, apoi se taie ceapa foarte marunt; Se amesteca ceapa cu vinetele si putina sare dupa gust.
Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte pisate marunt 1 galbenus crud si ulei; La maioneza se adauga si o lingura de mustar.
Se pune maioneza peste vinete si se amesteca bine.
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Anca

Salata de Icre
Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente: 1 cutie de icre nepreparate, 1 ceapa medie, 2-3 felii de paine, 1/2 lamaie, ulei

Se toaca marunt, marunt ceapa si se amesteca cu icrele; Se mixeza pana cand icrele se sparg; Apoi se adauaga ulei, putin cate putin, exact ca la maioneza; Dupa ce inmuiem painea in apa si o stoarcem bine o adaugam la compozitie; Icrele isi vor schimba culoarea si vor deveni albe. Spre final se mai mixeaza cu adaugari de ulei si zeama de lamaie (atentie mare, sa nu se taie )
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Alina


Salata Orientala
Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente: 1 kg cartofi, 3-4 linguri otet, 6 linguri ulei, 3 oua fierte (tari), 100 g masline, sare, piper

Se fierb ouale (acestea nu trebuie sa fie moi - lasati cel putin 5 minute de cand incep sa fiarba); dupa ce s-au fiert acestea se curata si se taie rondele.
Cartofii trebuie spalti apoi asa in coaja, se pun la fiert in apa cu sare. Cartofii se fierb in jur de 30 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Acestia nu se tin prea mult la fiert deoarce se vor sfarama si nu vor mai pute fi taiati felii, cuburi;
In timp ce cartofii fierb amestecati otetul, uleiul, sarea, piperul si ceapa taiata; Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de coaja, se taie rondele, cuburi si se adauga in sosul preparat anterior. Cartofii fierbinti - calzi, trebuie adaugati in sos pentru ca sosul sa ii patrunda; Apoi adaugam rondelele de oua si maslinele. Se amesteca bine. Se mai adauga ulei daca este cazul.
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Olga

Salata Beof
Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente:
500g carne fiarta, 500g cartofi, 250g mazare, 1 morcov, 1 leg. patrunjel, 1 telina, 1-2 castraveciori murati, 1-2 gogosari,5-6 linguri maioneza, o lingurita mustar, sare, piper, masline, 2 oua fierte, verdeata

Carnea se spala si se fierbe, apoi se taie cuburi foarte mici; Cartofii se spala si se fierb, apoi se taie cuburi foarte mici; Mazarea se spala si se fierbe;
Dupa toate acestea carnea taiata, cartofii taiati si mazarea fiarta se amesteca, telina si morcovul rase crude sau fierte, castraveciorii si gogosarii taiati cuburi. Se amesteca cu sare, piper si 3 linguri de maioneza.
Asezam salata in farfurie, ii dam forma dorita,o acoperim cu restul de maioneza. Se garniseste dupa dorinta cu masline, cu gogosari, verdeata etc
va dorim Pofta Buna!
reteta trimisa de Ciprian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu